Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a instalației de semaforizare a trecerii de pietoni din Piața Gării, intersecția cu prelungirea străzii Craiova. Traversarea pietonilor se va face prin acționarea butoanelor.

Această decizie a nemulumit mulți șoferi care spun că pietonii au un pasaj foarte aproape de trecerea de pietoni pe care il pot folosi. Anunțat de mai bine de două luni, un semafor pentru pietoni și altul pentru vehicule au fost pornite joi și au reușit, rapid, să fluidizeze circulația. 

Șoferii clujeni s-au arătat nemulțumiți permanent de situația organizării circulației de la gară. Și asta pentru că în zonă există un pasaj subteran, în care s-au investit bani mulți și care zace nefolosit. La ore cu trafic intens, pe trecerea de pietoni se traversa aproape neîntrerupt și se creau astfel ambuteiaje. Vineri dimineața, situația s-a îmbunătățit vizibil prin simpla punere în funcțiune a semafoarelor.

Semaforul pentru pietoni stă mai lung pe roșu, iar logica este că pietonii care se grăbesc trebuie să folosească pasajul subteran. Traversarea la nivel ar trebui să rămână dedicată în special persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, care nu pot folosi pasajul.

 

coral