Un accident deosebit de grav între un camion și un tren a avut loc, joi după-amiază, pe ruta feroviară Cluj-Napoca–Bistrița, fiind răniți cinci pasageri.

Un camion care transporta material lemnos a fost lovit de trenul R15830, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km23+889, dotată cu semnale acustice şi luminoase, care funcţionau normal în momentul impactului, în apropierea orașului Beclean (județul Bistrița-Năsăud).

Conform primelor date, în tren se aflau aproximativ 60 de persoane, inclusiv un grup organizat de 17 copii. Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, la locul accidentului care s-a petrecut în jurul orei 13:15 au fost trimise echipaje de descarcerare grea, de prim ajutor și terapie intensivă mobilă.

În urma impactului, 5 călători din tren au suferit răni uşoare (trei adulţi şi doi minori ), toate cele cinci persoane fiind conştiente, cooperante, cu leziuni ce aparent nu le pun viaţa în pericol. Cu toate acestea, victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital (trei la CPU Beclean, două la UPU-SMURD Bistrița).

Șoferul TIR-ului a rămas încarcerat în cabină, însă nu prezenta leziuni. Primul vagon din compunerea trenului a deraiat de ambele osii. 

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, traficul, atât cel feroviar cât și cel rutier pe DJ 172 A spre comuna Nușeni, a fost blocat, iar polițiștii de la Rutieră și de la Transporturi Feroviare din Beclean au acționat pentru a acorda sprijin victimelor și pentru a dirija circulația pe rute ocolitoare.

"Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la rutieră și transporturi feroviare la fata locului, a rezultat faptul că, în orașul Beclean, un bărbat de 35 de ani din Tîrlișua care conducea un autotren, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau in funcțiune, moment in care a fost accidentat de trenul regio 15.830 care circula pe relația Cluj Napoca-Bistrița", a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița.

Atât conducătorul auto cat și conductorul trenului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. 

Se fac cercetări pentru a stabili cauza și împrejurările în care a avut loc accidentul.

AICI este VIDEO-ul.

  coral