Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam nucile cat sunt crude pentru ca sunt pline de iod si se digera mai usor, in plus o mana de nuci e la indemana oricui.

Iata ce a scris pe pagina sa de Facebook:

”Cand vine vorba de fructe oleaginoase stim ca sunt gustarea ideala, satioasa, pline de fibre, minerale si grasimi nesaturate valoroase pentru sanatate.

Insa magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, asa ca ne trezim mancand alune, caju, fistic si migdale iar de nuci uitam cu totul!

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru ca au concentrate multe grasimi in structura lor. Grasime inseamna multe calorii dar si mai greu de digerat, mai ales cand avem o bila lenesa. Cu cat acesti samburi sunt mai uscati si mai deshidratati „cad” mai greu, asa ca multe persoane aleg sa-i consume dupa ce ii tin cateva ore in apa.

Pentru nuci exista insa o solutie si mai buna: mancate cat sunt crude, au doar beneficii: sunt pline de apa si de nutrientii pe care orice planta are interesul sa-i concentreze in seminte pentru a asigura perpetuarea speciei. Samanta este pentru vegetale ceea ce oul este pentru lumea animala: esenta vietii.

Nu asteptati ca nucile sa se usuce si sa se rancezeasca prin camara, faceti de pe acum o cura de minerale si iod, acceleraza metabolismul, inlatura oboseala si creste performantele fizice si intelectuale. Un pumn de miez de nuca zilnic… e la indemana oricui.”

Vivadiva studio

coral