Peste 80 de sportivi din țară și din străinătate, la toate categoriile de vârstă, au paricipat în perioada 17-18 mai, la Cupa Centenarului la Box Virgil Salvan – „Pumn de Fier”, care a avut loc în Sala de sport a Liceului Alexandru Borza, în cadrul manifestărilor organizate de către Universitatea Cluj și care marchează aniversarea a 100 de ani de la înființarea clubului.

Dintre participanții la eveniment, sportivii de la CSM Câmpia Turzii s-au remarcat prin faptul că au reuşit să câştige 4 medalii: 2 de aur, una de argint şi una de bronz.

În prima zi a competiţiei, la categoria 41 kg, junioare, Halagiug Ana Maria a urcat pe prima treaptă a podiumului după ce a învins-o pe Simion Andreea de la CSM Cluj.
La categoria 50 kg, junioare, Corşeu Maria a fost învinsă de Riszt Andreia de la Voinţa Cluj.
„Riszt Andreia este dublă campioană naţională şi a boxat la Europene unde a pierdut cu o rusoaică. Corşeu a boxat cu mult curaj şi i-a făcut faţă campioanei. La doar două luni de box a arătat că are curaj şi voinţa să boxeze cu cele mai bune din ţară. A pierdut la puncte dar eu sunt mulţumit şi încrezător că această fată va ajunge departe şi vom mai auzi de ea la cel mai înalt nivel”, a precizat antrenorul Florin Ionuţ.

La categoria 57 kg, juniori, Vitan Alex a fost învins de Aleksa Petrovici, medaliat la Campionatul Naţional din Serbia, potrivit Ziarul 21.

coral