Spectacolul nonverbal al Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a adăugat recent încă două două distincții importante în palmares, în urma participării la Festivalul de Teatru pentru Copii si Tineret „Imaginarium” de la Ploiești. Este vorba de Premiul pentru regie și Premiul pentru interpretare și mânuire. 

Mai exact, Decebal Marin a fost premiat pentru regia spectacolului „Strada cu îngeri” (alături de Toma Hogea, regizorul spectacolului Harap Alb, de la Teatrul ,,Guguţă” Chișinău). De asemenea, Robert Gutunoiu, actor-păpușar al Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, a primit Premiul pentru interpretare și mânuire (alături de Marius Stroe, de la Teatrul „Arlechino” din Brașov, pentru rolul din spectacolul „Aventurile lui Chilli Ramirez”). 

Festivalul de la Ploiești a avut loc între 20 și 27 mai, reunind 14 spectacole puse în scenă de trupe din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Israel și România. Acestea au fost găzduite de cele două săli ale Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești, precum și de parcul I.L. Caragiale aleea pietonală din fața teatrului. 

Juriul a fost format din regizorul Toma Hogea, președinte, criticul de teatru Raluca Tulbure, scenografa Eugenia Tărășescu-Jianu și scenograful Mihai Androne. 

Spectacolul „Strada cu îngeri” a avut premiera la începutul anului 2017. De atunci, a participat la diferite festivaluri naționale și internaționale și a fost distins cu distincții importante, cum ar fi Premiul pentru creativitate și excelență în folosirea mijloacelor tradiționale de animație al Festivalului ImPuls 2017, precum și două distincții la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia.

Mai exact, artiștii clujeni au primit Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi, realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu şi Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului (Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan).

Pictura este realizată de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar muzica este semnată de Traian Păcurar. Spectacolul le este destinat în egală măsură copiilor de cel puțin cinci ani, adolescenților și publicului adult.

coral