Un incendiu s-a declansat, luni noapte, la fostul club Bamboo din Mamaia, actual Silence. Din fericire, nu exista victime, dar cladirea s-a facut scrum. Presa locala scrie ca oamenii aflati in incinta s-au autoevacuat.

„Intervin sapte autospeciale de stingere si autoscara. Incendiul se manifesta violent. Se depun eforturi sustinute pentru stingere. Au fost realizate echipe de cautare ssi din primele informatii nu sunt victime”, au transmis reprezentantii ISU Constanta.

In sprijinul salvatorilor, pentru stingerea incendiului izbucnit la fostul club Bamboo din Mamaia au venit si echipe ale serviciilor private de pompieri. Deocamdata nu se stie din ce cauza au izbucnit flacarile. Pompierii s-au luptat mai bine de doua ore cu flacarile puternice de la club Silence (fostul Bamboo), pentru ca incendiul sa nu se extinda la alte constructii din apropiere.

Clubul avea aviz de securitate, cel care se ia la realizarea proiectului locatiei. Totusi, locatia ar fi fost controlata de inspectori de 1 mai si in urma cu chiar o saptamana, dar “vizita” oamenilor legii nu s-a lasat cu vreo amenda. In schimb, in 2017 si 2018, clubul fusese amendat pentru lipsa autorizatiei, surtine Ziua de Constanta.

Potrivit informatiilor, hidrantii din zona nu functionau si, din aceste motive, pompierii au fost nevoiti sa foloseasca inclusiv apa provenita de la o piscina a unui restaurant din apropiere, informeaza cei de la Digi24.

Clubul Bamboo, al treilea incendiu

Primul incendiu al clubului Bamboo din Bucuresti a avut loc in anul 2005. Doisprezece ani mai tarziu, in 2017, al doilea incendiu a mistuit acelasi club Bamboo din Capitala. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au clasat insa, in urma cu cateva luni, dosarul incendiului din ianuarie 2017 de la clubul Bamboo din Bucuresti, in urma caruia 44 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Creatorul de moda Catalin Botezatu, fost actionar al firmei care opereaza Bamboo, declara la acea vreme ca „e posibil sa fi fost pus foc de cineva”, deoarece clubul avea „dusmani”.

Anul trecut, casa lui Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo, a fost sparta in noaptea de 22 spre 23 decembrie. Printre altele, hotii au sustras o caseta de valori in care erau bijuterii, ceasuri si bani cash. In total, o paguba de peste un milion de euro!

coral