Comuna clujeană Chinteni va beneficia de fonduri guvernamentale, în valoare de peste 2,8 milioane de lei, pentru refacerea podului din localitate, cu ziduri de protecție în amonte și aval.

În urma Hotărârii Guvernului României nr. 698 din 18 septembrie 2019, comunei Chinteni i-a fost alocată suma de 2.815.000 lei , pentru “Refacere pod din beton peste Valea Chinteni km 4+900, pe strada 21 Decembrie km 0+201, în localitatea Chinteni”, cu ziduri de protecţie , în amonte şi aval, 50 m.

Potrivit primarului Magdalena Lucia Suciu, lucrările la proiect vor începe săptămâna viitoare, fapt care va duce și la pietruirea unor străzi din localitate.
”În acest context, pentru o perioadă de 4 luni, accesul locuitorilor de pe străzile Trandafirilor, Crizantemelor, Petuniilor, Narciselor, Nufărului, Zambilelor, Decebal, Traian, Mihai Viteazu, Dimitrie Bolintineanu, 21 Decembrie, Ion Creangă, Arh. Ion Mincu, George Enescu şi Ştefan cel Mare, spre / din drumul judeţean DJ 109A se va face doar pe strada Ion Creangă şi pe Ştefan cel Mare, pe podul din zona Centrului de Informare Turistică (Podul Ministerului).
Lucrările de execuţie vor începe sătămâna viitoare, tot atunci urmând să intre în reabilitare (prin pietruire) şi străzile Ion Creangă şi Ştefan cel Mare.
De asemenea, vă informăm că facem demersuri insistente la Apele Române pentru executarea unor ziduri de sprijin la terenurile intravilane situate de-a lungul Văii Chinteni.”, arată primarul Magdalena Lucia Suciu.

coral