Peisajul învățământului privat din Cluj-Napoca s-a îmbogățit, de puțin timp, cu încă o instituție de învățământ “premium”, pe lângă Transylvania Collage facându-și apariția și Royal School in Transylvania, care promite părinților generoși din fire o educație aleasă pentru copiii lor.

Cu tarife de la 6000 de euro pe an, pentru cei mai mici elevi, și până la 9284 de euro, cât costă un an de școlarizare pentru elevi cu vârste între 17 și 18, Royal School in Transylvania se vrea o instituție elitistă care oferă cursanțilro cele mai bune condiții de învățământ, însă lucrurile nu par mereu să stea așa.

După cum se poate observa din clipul video trimis de către cititor pe adresa redacție, elevii școlii mai sus menționate sunt lăsați să se joace, singuri și nesupravegheați, în curtea minusculă situată în afata clădirii CBC, unde își are sediul școala, de pe strada Henri Barbusse din cartierul clujean Mărăști, chiar dacă mediul respectiv nu este tocmai cel mai sigur cu putință, având în considerare numărul mare de mașini care tranzitează zona.

Din imagini se observă faptul că elevii de multe ori sunt nevoiți să iasă în plină stradă, printre mașini, pentru a-și recupera mingea sau discul de frisbiee, fără ca cineva să-i supravegheze sau să le interzică accesul în stradă.

Suntem curioși dacă parinții care cotizează zeci de mii de lei pe an pentru educația propriilor copii sunt conștienți de condițiile în care aceștia se desfășoară în timpul de joacă.

 

coral