Poliţia Română anunţă că a început controalele din apropierea campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti, iar de marţi vor patrula mai mulţi agenţi, astfel încât noul an să înceapă în siguranţă. Poliţiştii au şi câteva sfaturi pentru studenţii care sunt cazaţi în cămine sau la gazdă.

La început de an universitar, Poliţia Română a reluat activităţile educativ-preventive şi controalele în apropierea centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti. În anul universitar 2018 – 2019, faptele penale sesizate în aceste zone a fost în scădere cu 30% faţă de anul precedent, anunţă Poliţia Română.

„Poliţiştii au inclus, în itinerariile lor de patrulare, cele 1.177 de unităţi de învăţământ universitar din ţară (universităţi, filiale, cămine studenţeşti, biblioteci, case de cultură studenţeşti), iar de marţi, vor acţiona suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru ca noul an universitar să înceapă în siguranţă. Echipajele de poliţie rutieră vor fi în teren pentru fluidizarea traficului rutier în zona centrelor universitare, pe arterele intens circulate”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

coral