Madalina Ioana Banu, tanara descoperita moarta pe o plaja din Vama Veche,  avea 19 ani si a intrat complet dezbracata in mare, dupa ce a participat la o petrecere la malul marii. Cu cateva ore inainte de tragedie, ea si-a sunat mama si au avut o discutie normala, nimic nu prevestea ca ceva rau avea sa se intample. Familia si prietenii fetei de 19 ani sunt nu isi revin din socul suferit ieri, cand a fost gasita fara viata si se gandesc cu durere la clipa despartirii.

Madalina Banu a vorbit cu mama ei inainte de tragedie

Madalina Banu locuia in Darabani, judetul Constanta si lucra la un hotel din statiunea Vama Veche. Pe 27 iunie, ea a implinit 19 ani, iar in noaptea in care a murit si-a sunat mama pentru ultima data. “M-a sunat la 5 jumate, ca am luat salariu. «Am mai ramas cu 300 de lei, iti trimit tie 200 de lei cu soferul». Ce faci la Vama? «Ies cu colegii pe faleza». Orice miscare facea ne suna. Vii dimineata acasa? Si zice: «Nu stiu daca vin». Asta a fost ultima vorba a ei. Era o fata linistita”, a rememorat Mihaela Banu discutia purtata cu fiica ei, Madalina, relateaza stirileprotv.ro.

Tanara de 19 ani a petrecut noaptea de duminica spre impreuna cu mai multi prieteni si, la un moment dat, ar fi intrat complet dezbracata ca sa faca o baie in mare. Parintii sustin ca Madalina nu stia sa inoate si ca nu inteleg ce s-a intamplat cu ea. “Cred ca a fost cu cineva de a fost pe mare ca singura nu se ducea. De drogati fugea. Nu, se ducea pana la genunchi (n.r.: raspunsul la intrebarea: «Stia sa inoate?»). A fost gasita in pielea goala, hainele erau pe mal. In fiecare vara lucra. Al doilea an asta care lucra”, a declarat tatal Madalinei intr-un interviu acordat pentru Pro TV.

Trupul tinerei a fost adus de valuri la mal in zorii zilei de ieri in dreptul plajei “La Baldachine” din Vama Veche. La mai bine de o suta de metri de locul descoperirii, anchetatorii au gasit telefonul si hainele tinerei, despre care se crede, deocamdata, ca le-ar fi scos ca sa nu le ude. “Ea era o fata foarte petrecareata, iubea viata… Ii placea sa traiasca. Nu cred ca ar fi avut vreun motiv de sinucidere”, a declarat o vecina de-ale Madalinei, potrivit Observator.tv.

Roxana Banu, mesaje emotionante in memoria surorii sale, Madalina

In urma cu cateva ore, sora Madalinei Banu a transmis pe pagina ei de Facebook urmatoarele mesaje emotionante: “Iubita mea, inima mea, floarea mea frumoasa prea devreme ai plecat dintre noi. Dumnezeu sa te ierte suflet pur!/ Nu pot sa cred nici acum ca tu numai esti printre noi. Nu imi pot imagina. Te iubesc nespus de mult. Drum lin, copil cu chip de inger”. Gestul tinerei a venit dupa ce ea si-a schimbat poza de profil cu un colaj care transmite o parte din suferinta pe care o traieste. Intr-una dintre imagini este o lumanare, iar in alta, Madalina Banu.

Rudele si apropiatii sunt socati de moartea bizara de care tanara a avut parte si au transmis condoleante familiei: “Sincere condoleante familiei”, “Dumnezeu sa o ierte… Orice ar fi facut ea nu cred ca a meritat nici macar o secunda din ceea ce a patit, era o fata de nota 10… Imi pare foarte rau de ceea ce aud, mai aveai mult de trait, prietena draga printre noi.. De a te bucura de viata si de toate clipele frumoase sa le petreci cu noi..,Stiu cum este sa iti pierzi pe cineva drag… Si a mai luat un inger Dumnezeu Sus, langa El… Te-a luat de langa noi… Imi pare foarte rau pt familia si fratii ei, dar mai ales pt ea, am copilarit impreuna, tanara avea toata viata inainte… Condoleante familiei”, “Dumnezeu sa te ierte, scumpa mea verisoara! Vei ramane vesnic in sufletul meu?”.

Anchetatorii sositi pe plaja nu au descoperit urme de violenta pe trupul fetei si a fost depus la morga Spitalului municipiului Mangalia. In urma autopsiei, medicii legisti vor stabili cauza exacta a mortii Madalinei Banu.Tanara locuia in Valcele, un sat care apartine de comuna Negru Voda, insa de cativa ani locuia in satul Darabani, judetul Constanta.

coral