Premierul italian Giuseppe Conte a anuntat masuri si mai dure aseara, dupa ce au fost inregistrate 793 de decese din cauza COVID-19 in ultimele 24 de ore. Se opreste orice activitate de productie care nu va fi indispensabila pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esentiale a populatiei, relateaza AFP, citat de Agerpres.

Masuri dure in Italia: Se opreste orice activitate de productie care nu este indispensabila

Guvernul din Italia a decis sa ”inchida orice activitatea de productie pe teritoriu care nu va fi strict necesara, cruciala si indispensabila pentru a ne garanta bunurile si serviciile esentiale’‘. Premierul italian anunta acest ”pas suplimentar” in masurile restrictive luate in incercarea de a opri pandemia cauzata de coronavirus.

Conte a precizat ca farmaciile, supermarketurile si magazinele alimentare, serviciile postale, financiare si de asigurare, transporturile vor continua sa functioneze in Italia. „Incetinim motorul productiv al tarii, dar nu il oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai usoara”.

”Nu putem ascunde realitatea care este in fiecare zi in fata ochilor nostri. Este cea mai grava criza pe care o traverseaza tara de la cel De-al Doilea Razboi Mondial ”, a mai adaugat premierul italian.

‘‘Masurile adoptate necesita timp pentru a intra in vigoare. Trebuie sa respectam toate aceste reguli cu rabdare si incredere”, a subliniat Giuseppe Conte.

coral