Fostul premier Mihai Tudose si-a dat demisia, luni dimineata, din Pro Romania, in urma tenisiunilor cu Victor Ponta.

Anuntul a fost facut de europarlamentar pe pagina de Facebook: „Doar atat. Deocamdata…..”, a scris el, alaturi de o fotografie cu demisia.

Pro Romania i-a solicitat, marti, lui Mihai Tudose ”sa dea dovada de minima onoare si bun simt”si sa redea partidului mandatul de europarlamentar, obtinut de Victor Ponta.

 ”Pro Romania considera ca Mihai Tudose a plecat din partid atunci cand a negociat voturile pentru instalarea Guvernului Orban. Din acest motiv, intrucat acum este sustinator al PNL, asteptam sa dea dovada de minima onoare si bun simt, iar in acest sens sa redea partidului mandatul de europarlamentar. Atragem atentia asupra faptului ca functia de europarlamentar a fost castigat de Victor Ponta, prin munca a mii de colegi si simpatizanti PRO Romania din toata tara”, a transmis Pro Romania, marti, printr-un comunicat de presa.

Reprezentantii pratidului afirma ca ”daca Mihai Tudose pierde salariul si beneficiile aferente statutului de europarlamentar, Ludovic Orban si PNL il vor recompensa pentru ”serviciile” sale”.

”Faptul ca acum isi negociaza pozitia in PSD este problema sa si a social-democratilor”, a mai transmis formatiunea.

Anterior, Mihai Tudose a cerut plecarea lui Victor Pontadin Pro Romania.

coral