Poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au acţionat pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier şi prevenirea accidentelor rutiere.

La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză dar şi al celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv neacordarea de prioritate vehiculelor sau pietonilor dar şi pe fondul abaterilor comise de către pietoni.

Activităţile desfăşurate au condus la aplicarea a 60 de sancţiuni contravenţionale, 30 dintre acestea pentru încălcări ale regimului legal de viteză, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă determinată 6 permise de conducere şi au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat în municipiul Cluj-Napoca o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, de verificare a echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă dar şi pentru impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier.

Activităţile desfăşurate au condus la constatarea unei infracţiuni la regimul rutier şi la aplicarea a 51 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 38 au fost aplicate pneru depăşirea limitei legale de viteză iar 13 pentru alte diferite abateri de la legislaţia în vigoare. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată 2 permise de conducere.

coral