Noile prevederi din Codul Rutier aduc amenzi importante. Soferii romani care sunt prinsi ca au lipite pe geamuri diverse accesorii ce pot reduce vizibilitatea la volan risca penalizari de pana la 3.000 de lei.

Legislatia rutiera in vigoare stabileste ca "aplicarea de afise, reclame publicitare, inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea" reprezinta o contraventie incadrata in clasa a IV-a de sanctiuni.

Clasa a IV-a de sanctiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse intre 9 si 20 de puncte-amenda. Ceea ce inseamna ca soferii care aplica diverse obiecte pe suprafata geamurilor sau in dreptul acestora pot fi amendati cu sume cuprinse intre 1.305 si 2.900 de lei.

De asemenea, contraventie este si "aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale", aceasta fiind sanctionata cu amenda de pana la 2.900 de lei.

Totusi, exista si o varianta legala: soferii pot utiliza tratamente si folii omologate sau certificate de catre Registrul Auto Roman (RAR).

coral