Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit despre plata pensiilor si salariilor, dupa ce PNL a fost acuzat de catre fosta guvernare ca vrea sa schimbe legile care prevad majorarile. Alexandru a dat asigurari in aceasta dimineata ca nu se vor taia din banii romanilor, la intrarea in cladirea ministerului.

Violeta Alexandru se va ocupa personal ca oamenii sa fie bine informati, sa nu cada in capcanele si manipularile opozitiei. Aceasta a declarat ca, impreuna cu echipa ei de campanie vor pune la cale strategia de comunicare pentru urmatoarea perioada astfel incat sa nu existe dubii privind plata salariilor si a pensiilor.

In legatura cu salariul minim pe economie, ministrul Muncii a spus ca va discuta cu partenerii sociali, nedorind sa spuna daca se va mentine cota unica de impozitare ori se va adopta o impozitare progresiva.

Alexandru a mai spus ca PSD a lasat un deficit ”ingrijorator” in bugetul de pensii, dar chiar si asa nu vor exista taieri. Noul ministru va evalua azi situatia de la minister, iar apoi va prezenta publicului primele concluzii privind soarta pensionarilor.

Alexandru: „Va exista o reducere a structurii ministerului”

„Sa stie lumea din sursa sigura ca nu se taie pensii si salarii”, este declaratia facuta de Alexandru in prima ei zi de munca. „Apreciez eforturile celor care au afaceri in Romania, ii respect si stau la masa cu ei ca sa gasesc o solutie corecta, posibil de pus in practica. Voi lua o decizie dupa aceasta serie de discutii”, a mai spus ministrul.

„Va exista o reducere a structurii ministerului, o suplete. Voi deschide o serie de discutii cu un orizont de timp foarte apropiat, cu partenerii sociali. Vrem sa avem un mod de calcul corect al salariului minim”, a mai spus liberala pentru Digi 24.

coral