O galateanca a povestit pe Facebook un episod care a emotionat-o enorm. S-a intamplat intr-o dimineata, cand a coborat din casa sa lase gunoiul la ghena din cartierul Tiglina.

O galateanca a povestit pe Facebook un episod care a emotionat-o enorm. S-a intamplat intr-o dimineata, cand a coborat din casa sa lase gunoiul la ghena din cartierul Tiglina.
Acolo, a avut parte de o surpriza. Un batran, despre care avea sa afle mai multe, i-a iesit in case si a intrebat-o daca are maruntis pentru o cafea calda.

„Pe domnul Gheorghe Ceteras (sper ca am inteles bine) l-am intalnit cand duceam gunoiul, cerandu-mi niste maruntis pentru o cafea calda. I-am dat, dupa care am urcat in casa ca sa vad ce zacusti si gemuri mai am. Mancati? Mananc, cum sa nu, imi zice bucuros domnul Gheorghe. Dupa cum chiar dumnealui mi-a zis, locuieste in satul de peste Dunare de Galati, la un cioban care si-a facut mila de el si l-a cazat intr-un grajd.
O tanara din Galati a mers la ghena, sa lase gunoiul, iar acest batran i-a iesit in cale

Nu are pensie si nu stie de ce, desi a muncit 40 ani. E nascut in 1947 si de 30 ani nu mai are nici nevasta. Nu am inteles exact de ce se afla in situatia asta acum, avand si copii, insa simplul fapt ca nu miroasea a alcool si ca facea curat la ghena de gunoi, ca sa ii mai dea „baietii” de la Ecosal cate un leu, mi-a starnit o mila cumplita. Isi doreste un loc de munca, ca orice, insa nimeni nu vrea sa angajeze un om in varsta.

Domnul Gheorghe vine zilnic la ghena de gunoi din Tiglina. Daca stie cineva pe altcineva care ar putea sa ii dea un loc de munca ca „orice”, dupa cum a zis chiar el, care nu se teme de munca, va rog sa ma anuntati. Eu atat l-am putut ajuta. Distribuiti, va rog. Macar acum, ca-i Craciun, daca altadata, nu.

LATER EDIT: Zona in care l-am gasit e Tiglina, pe Saturn, langa Gamacris, ghena de gunoi de langa blocurile turn I (se vede din strada Saturn). Cand si daca il mai vad am sa il anunt sa stea pe acolo pentru ca-si mai doresc oameni sa il ajute. Cred ca cele mai multe sanse de a fi gasit sunt dimineata, cand vine Ecosal sa ridice gunoiul. Multumesc mult!”, este mesajul autoarei postat pe Facebook.

coral