Guvernul promite să reglementeze activităţile de tip ridesharing în România. La Cluj, taximetriștii și Uber au ajuns în instanță. 

"Mă bucur să aud că în sfârșit se asigură o concurență loială între ce înseamnă taximetrie și firmele alternative de ridesharing. Am văzut un proiect OUG, care asigură ceea ce toată lumea așteaptă: concuernță loială în acest domeniu.

Eu nu sunt împotriva alternativelor, doar că și taximetriștii au dreptate: trebuie să avem concurență loaială în domeniu”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Uber, Bolt şi Clever au bătut palma cu Guvernul. OUG pentru ridesharing

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că OUG care reglementează activităţile de tip ridesharing va fi pusă în dezbatere publică, urmând să fie adoptată săptămâna viitoare. 

Un alt subiect important aflat în atenţia publică este reglementarea activităţii de ride-sharing care aştepta demult o soluţie legislativă. Ministerul Transporturilor şi Ministerul Dezvoltării au avut în ultima săptămâna consultări repetate cu toţi factorii implicaţi, proces apreciat de către toate părţile.

Astăzi proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la acest subiect va fi pus în consultare publică, urmând ca săptămâna viitoare să adoptăm soluţiile convenite”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ultimei şedinţei de Guvern, potrivit Mediafax.

Situaţia a fost creată de modificarea Legii taximetriei care a venit înainte de a fi implementate şi reglementările privind ridesharing-ul aşa cum anunţase Guvernul după protestele taximetriştilor. La scurt timp după intrarea în vigoare a Legii taximetriei (începutul lunii mai – n.r.), timpii de aşteptare în cazul transportului Uber, Bolt şi Clever au crescut şi cu 50%, iar tarifele s-au mărit de patru ori.

Anterior oficiali guvernamentali au anunţat că Guvernul lucrează la un act normativ care să reglementeze activitatea de ride-sharing, în contextul în care OUG care a modificat legea taximetriei care a intrat joi în vigoare nu are prevederi clare pentru acestea.

coral