Papa Francisc vine în România în 31 mai, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice, conform unor surse prezidențiale citate de Q Magazine.

După sosirea pe aeroportul Otopeni, Suveranul Pontif va fi primit direct la Cotroceni de Klaus Iohannis, apoi va merge la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și cu Sfântul Sinod.

Ulterior, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.

Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.

A doua zi, sunt programate vizite la Iași, Șumuleu și Blaj.

Papa Francisc este al doilea suveran pontif care vizitează România. Primul a fost Papa Ioan Paul al II-lea în 1999. El a fost primul suveran pontif din istorie care a vizitat o ţară majoritar ortodoxă, de la marea schismă din 1054. Atunci, Ioan Paul al II-lea s-a declarat bucuros că poate vizita România, pe care a numit-o „Grădina Maicii Domnului”.

Anunțul oficial va fi făcut vineri, 11 ianuarie 2019, scrie Q Magazine.

La sfârșitul anului trecut, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla declara: „Știm că vizita era plănuită pentru luna mai, dar având în vedere Summitul UE din 9 Mai de la Sibiu, administrația guvernamentală și prezidențială au spus că nu pot organiza două vizite într-un termen atât de apropiat. Tot ce știm este că nu va veni numai la București, ci va fi prezent și în alte orașe importante din țara noastră”.

Sursa: transilvaniareporter.ro

coral