Primăria poată discuții cu reprezentanții USAMV pentru a amenaja pe terenul din fața supermarketului de pe Calea Florești o parcare de tip park and ride.

Ne dorim să reducem traficul din oraș prin încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun, dar și prin realizarea de parcări la intrările în oraș, ca oamenii să nu mai folosească mașina proprie în oraș.

Avem în plan două asemenea parkinguri de tip park and ride. Unul dintre ele este în parteneriat cu Consiliul Județean la aeroport, unde vor fi aproximativ 1000 de locuri de parcare.

Al doilea este la stadiul de discuții cu USAMV. Este vorba despre parcarea de pe Calea Florești din fața supermarketului de acolo. Dacă discuțiile se vor finaliza pozitiv, vom face acolo un parking modular cu aproximativ 300 de locuri de parcare, care va funcționa de asemenea ca parcare de tip park and ride”, a declarat city manager-ul municipiului, Gheorghe Șurubaru pentru postul de radio Napoca FM.

Acesta a precizat și că, pe lângă cele patru parkinguri aflate în construcție și care vor fi finalizate până în toamnă (Primăverii 8, Primăverii 20, Mogoșoaia 9 și Hașdeu), în vara acestui an vor fi lansate licitațiile pentru alte două parkinguri.

În Gheorgheni suntem în faza de pregătire a documentațiilor pentru licitația viitorului parking de pe strada Liviu Rebreanu. Va fi un parking modular, o noutate în municipiu, cu circa 300 de locuri. În Mărăști avem tot așa o locație pe strada Trotușului, unde pregătim documentațiile pentru un nou parking. În Grigorescu nu am identificat încă o locație potrivită. Există discuții pentru zona unde este baza CTP-ului, dar încă nu am finalizat analiza. În pregătire sunt alte două locații, Piața Cipariu și Gheorghe Dima.

Totodată, va continua demolarea garajelor, iar în loc vom amenaja parcări la sol, unde se poate și e nevoie, puncte gospodărești sau chiar spații verzi”, a mai spus Gheorghe Șurubaru la postul de radio citat.

coral