Magistrații Curții de Apel Cluj au respins apelurile declarate de către iomul de afaceri Alexandru Hathazi, împotriva sentinței Tribunalului Cluj, care îl condamna pe acesta la închisoare, cu suspendare, hotarârea primei instanțe rămânând astfel definitivă. 

Afaceristul din domeniul service-urilor auto, care deține și o pensiune care este locul de întâlnire al polițiștilor de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Cluj, a fost condamnat la doi ani și jumătate cu suspendare pentru evaziune fiscală, împotriva lui procurorii constatând aproximativ 700 de acte materiale.

”Condamnă pe inculpatul Alexandru Hathazi, la pedeapsa de: -2 (doi ) ani şi 6 (şase ) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală (…) dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.  (…) Constată că inculpatul HA a recuperat integral prejudiciul în sumă de 530.276 lei, din care 428.722,22 lei reprezentând TVA şi 101.554 lei reprezentând impozit pe profit. În temeiul art. 19, 397 C.p.pen. obligă pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Schwartz Service SRL prin lichidatorul judiciar Phoenix Omega IPURL, la plata către partea civilă Statul Român prin ANAF reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj, a accesoriilor aferente sumei de 530.276 lei reprezentând prejudiciul constând în TVA şi impozit pe profit, prejudiciu achitat integral de inculpat în cursul procesului (…) obligă pe inculpat în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Schwartz Service SRL prin lichidatorul judiciar Phoenix Omega IPURL, la plata sumei de 2400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arăta în soluția primei instanțe. 

Pensiune unde își beau cafeaua polițiștii de la Brigadă

Hathazi Alexandru mai deține câteva afaceri cu service-uri și pensiunea SCHWARTZ de pe strada Răsăritului din Cluj Napoca, cunoscută ca fiind ”locul de taină” al polițiștilor de la  Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Cluj, sediul instituției fiind în apropiere.

Hathazi a fost asociat în cadrul firmei Master Car SRL, firmă care între timp a fost radiată, cu NEMETHI ZSUZSANNA, cetățean maghiar. La rândul ei, Nemethi este a fost partener de afaceri cu KINAL CSABA ANDRAS, implicat și el în afacerile cu mașini. El face parte din cercul de apropiați ai lui Toma Rus, fostul șef al BCCO Cluj și fost secretar de stat în Ministerul de Interne.

 

 

coral