Chiar daca au trecut aproape doua saptamani de cand a murit, data funeraliilor Ioanei Condea este incerta, pentru ca repatrierea din Germania a trupului neinsufletit este conditionata de bani. Donatiile au fost prima varianta luata in calcul, insa de-aici au pornit controversele!  

Ioana Condea (24 de ani), femeia transformata intr-o leguma de un proxenet, in 2014, a murit pe 13 ianuarie intr-un spital din Germania, tara unde credea ca-si va gasi fericirea.

Dupa ce a stat in coma timp de sase luni, iar alti patru ani si ceva a fost imobilizata la pat, tanara dadea semne de revenire. Motiv pentru care vestea mortii ei a venit ca un soc pentru familie, care credea ca Ioana se va intoarce pe picioarele ei la baietelul pe care il are in tara.

Problema banilor pentru repatriere

Problema principala a devenit ulterior repatrierea ei, pentru ca implica niste costuri destul de mari, pe care familia nu le poate sustine. S-a vorbit in prima faza de 5.000 de euro, ca apoi suma sa ajunga la 10.000 de euro. Apelul de ajutor a fost facut initial de catre o apropiata a familiei Condea, stabilita in Germania, cea care s-a ingrijit si cel mai mult timp de Ioana.

”Ioana Condea avea 24 de ani. Baietel de cinci anisori care acum este orfan, David, va fi crescut de mama ei, Gratiela Condea. Sotia lui Robert Tanase a convins-o pe tanara sa plece in Germania, acum patru ani. N-a avut nicio mila atunci cand barbatul ei a luat-o la bataie pe Ioana si a lasat-o fara suflare, pe podea.

Autoritatile din Germania au anuntat astazi dimineata, 23 ianuarie, familia, despre moartea Ioanei si au precizat ca fata ar putea fi inmormantata in Germania, pe banii statului, la «necunoscuti» , daca familia nu reuseste sa stranga suma necesara pentru repatriere. A murit la patru ani dupa bataia crunta primita de la proxenetul care a obligat-o sa se prostitueze!!!

LANSEZ ACEST APEL TUTUROR ROMANILOR SI PRIETENILOR MEI care vor sa fie alaturi de Ioana pentru ca ea, care s-a chinuit timp de cinci ani intr-un spital din Germania, sa fie inmormantata acasa, in Prahova.

Va rog din suflet, haideti sa punem mana de la mana si sa ajutam familia indoliata cu atat cat putem ! Ioana trebuie sa ajunga acasa si pe pamant natal sa fie inmormantata, nu o putem lasa printre straini!!! Cu cat vom strange bani mai rapede, cu atat Ioana va fi repatriata mai repede, unde sa poata sa se odihneasca in pace pe pamantul natal”, a scris Larisa Stefan pe Facebook.

Apelul nu a ramas fara ecou, insa a nascut si cateva neclaritati. Si-anume, daca repatrierea ar costa intre 1.500 si 2.000 de euro, de ce se doreste strangerea a 10.000 de euro?!

„Eu m-am oferit ca pentru 3.000 de euro sa ma ocup de tot”

O firma din Germania care ofera servicii de repatriere, condusa de catre un roman, cel care spunea ca a fost contactat pentru a-si oferi serviciile in acest caz, insa apoi ar fi fost refuzat.

”Eu m-am oferit ca pentru 3.000 de euro sa ma ocup de tot! Asta insemnand repratriere, acte rezolvate pe-aici, inclusiv organizarea inmormantarii in Romania. Eu personal am zis ca vin in tara, ma cazez la hotel si ma ocup de tot. Inclusiv de pomana. Le-am zis ca ii iau un cosciug frumos, pentru ca ea era fata tanara, dar s-au razgandit! Cum ca ar fi prea scump. E suspect ca ei cer 10.000 de euro prin donatii”, ne-a declarat patronul firmei.

Banii care ar ramane din donatii, destinati baiatului Ioanei

Larisa Stefan, femeia care a lansat apelu a explicat ca nu s-a decis inca ce firma de repatriere se va ocupa de cazul Ioanei, insa un lucru l-a spus cu tarie: ”Toti banii donati care vor ramane vor ajunge la baiatul Ioanei, atunci cand va implini 18 ani!”.

Daca toate procedurile vor fi solutionate asa cum si-a propus, familia va aduce in tara, saptamana viitoare, sicriul cu trupul neinsufletit al Ioanei Condea, pentru a o putea inmormanta crestineste. coral