Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat patru percheziții domiciliare în județul Constanța și una în județul Cluj-Napoca, la 10 persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2018 – prezent,  mai multe persoane ar fi recrutat pe raza județului Constanța, în special în orașul Cernavodă, mai multe tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituția, în diverse locații, obținând în acest mod beneficii patrimoniale.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 38 de telefoane mobile, cartele SIM, 3 tablete, 1 hard-disk, înscrisuri, 1.700 de dolari americani, 7.500 de lei și un autoturism.

Un bărbat fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța. Urmează ca acesta să fie prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Cluj-Napoca și al celor de la Serviciul Criminalistic Constanța.

coral