Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate, în 6 iunie, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Alimentului.

Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2019, dar și preparate noi, cum ar fi: iaurt congelat cu flori comestibile, pâine aglutenică cu adaos de șrot de in, brioșe cu pastă de fistic și apă de trandafiri, specialități de ciocolată cu sirop de ridiche neagră, praline imprimate 3D cu cremă îmbunătățită cu pudră de ceai verde și ceai negru, cârnați semiafumați cu carne de prepeliță, crenvurști din carne de pește sau cipsuri din sfeclă de zahăr.

Cele 72 de produse sunt împărțite în șapte grupe, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanți ai nouă firme interesate de inventivitatea studenților la ediția din acest an. La Festivalul Alimentului 2019 vor participa 71 de studenți.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11.00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public și mass-media (11.00 – 12.00) și de ceremonia de premiere (12.00 – 13.00).

Vizitatorii sunt invitați să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Lista cu toate produsele care vor fi prezentate de studenți:

Sursa FOTO:  USAMV Cluj-Napoca – fotografie de la ediția din 2018 

coral