Peste 200 de oameni din doua sate din Botosani s-ar fi suparat pe preotul care slujeste la bisericile din localitatile lor, dupa ce le-ar fi impus taxe uriase.
   
Astfel, locuitorii din Iliseni si Romanesti, judetul Botosani, ar fi furiosi pe preotul Marineac pentru ca le-a crescut taxele bisericesti atat de mult, incat nu mai pot sa plateasca nici daca ar vrea, din pensiile lor foarte mici.

„Suntem suparati pe preotul Marineac, domnule, ne-a pus sa platim 70 de lei pentru un pomelnic. 70 de lei! Si nu ne da nici chitanta. Apoi, daca nu suntem acasa cand mai vine, ne face de ras la biserica, la slujba, ca n-am vrut sa-i deschidem. Nu mai putem. L-am rugat sa-i platim in rate, nu vrea, a spus ca vrea toti banii odata. Nu mai avem de unde da, suntem batrani, cum sa dau 70 de lei ca sa-mi pomeneasca mortii, eu paine cu ce iau? Eu dau, n-am spus ca nu dau. Dar e prea mult! In plus, are si o firma care vinde praznice si suntem obligati sa mai dam si acolo bani”, a povestit suparat pentru Observator un locuitor din Iliseni.

Batranul spune ca sute de persoane merg duminica la biserica si platesc pomelnice si alte taxe, pentru care preotul nu ar da chitanta.

Oamenii sunt furiosi si vor sa plece preotul sau sa mai scada din preturile enorme.

coral