Primăria Cluj-Napoca a găsit o soluție pentru copiii care au rămas fără locuri în creșele publice în anul universitar 2019-2020. Are însă nevoie de avizul Curții de Conturi. 

"Noi avem un proiect de hotărâre, pregătit și redactat, pentru a subvenționa din bugetul local partea care ține de bone. Asta am găsit noi ca portiță legală, dar vom avea nevoie de avizul Curții de Conturi. Acest proiect va pleca astăzi spre Curtea de Conturi.

Potrivit legii, noul cod administrativ dă posibilitatea ca, pe legi care au probleme, să cerem avizul Curții de Conturi în prealabil. Primăria alocă o medie 150 de euro pe lună (cei cu venituri mai mici vor primi peste, cei cu venituri mai mari vor primi mai puțin), pentru ca părinții să poată să își plătească o bonă acreditată.

Curtea de Conturi are la dispoziție 30 de zile ca să ne răspundă. Noi am pregătit o sumă de bani care să acopere necesarul pentru anul acesta, sunt doar 4 luni.

Partea cu bonele nu este competență exclusivă a unei instituții de stat, deci administrațiile locale pot lua inițiativa în mod expres", a explicat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu local, unei memebre USR Cluj care a ridicat problema deficitului de locuri în creșele de stat ale orașului. 

coral