Viorel Matis, primarul comunei clujene Beiș,  a fost protragonistul unui incident in primaria pe care o conduce. Secretara acestuia, Violeta Trifu, a sunat la 112 pentru a cere ajutorul autoritatilor, acuzand ca primarul ar fi intrat peste ea in birou, ar fi strans-o de gat si ar fi amenintat-o cu moartea. Incidentul este confirmat si de Inspectoratul de Politie Judetean Cluj: 

„În jurul orei 09.00, am fost sesizați cu privire la o posibilă agresiune în incinta instituții publice din Beliș. O femeie, în vârstă de 51 de ani, din Beliș, angajată a instituției, a sesizat faptul că, în urma unor neînțelegeri, a fost agresată de către un bărbat. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru verificarea aspectelor sesizate și luarea măsurilor legale. Aceștia s-au sesizat cu privire la comiterea infracțiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută de Codul penal.

De asemenea, persoana  vătămată a depus plângere. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs incidentul”, au declarat cei de la IPJ Cluj. 

Marul discordiei dintre primarul violent si secretara sa pare sa fie refuzul femeii de a semna documente la ordinele lui Viorel Matis, arată Ziar de Cluj.

Edilul din Beliș este cunoscut pentru trecutul infracțional și multiplele dosare penale. Recent, Viorel Matiș a fost trimis în judecată într-un dosar de corupție, după ce DGA Cluj l-a prins în timp ce dădea mită unui jurnalist. 

Deputatul Horia Nasra se dezicea de relația cu primarul din Beliș, în momentul în care a avut loc flagrantul pentru mită. Însă, în ultima perioadă, Nasra și Matiș au devenit prieteni la cataramă și se fotografiază la diferite evenimente de partid. 

coral