Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 2,7 milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către edil în perioada 26 iunie 2012 – 31 decembrie 2017.

Procesul a fost intentat de către primarul Cătălin Cherecheş la Curtea de Apel Cluj, magistraţii pronunţând decizia.   „Admite excepţia de inadmisibilitate. Respinge ca inadmisibilă acţiunea formulată de reclamantul Cătălin Cherecheş în contradictoriu cu pârâta ANI având ca obiect anulare raport de evaluare din data de 25.06.2019. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune sub sancţiunea nulităţii la Curtea de Apel Cluj”, se arată în decizia instanţei clujene. 

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în valoare de 2,7 milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către primarul municipiului Baia Mare. Potrivit celor de la ANI, suma care nu a putut fi justificată este un împrumut de 500.000 euro acordat în nume personal în anul 2016. Potrivit declaraţiei de avere a primarului Cătălin Cherecheş, împrumutul a fost acordat lui Cristian Şpan, denunţătorul său în cazul procesului de luare de mită.    În momentul în care Agenţia Naţională de Integritate a făcut publică ancheta în cazul primarului de Baia Mare, edilul a declarat că sesizarea lor are legătură electorală, arată adevărul.ro

 

coral