News Flash:

RATUC ajunge in comunele limitrofe

22 Octombrie 2013
1545 Vizualizari | 0 Comentarii
In cateva saptamani, RATUC va deveni societate pe actiuni, urmand ca primariile care au aderat la Asociatia de Transport Metropolitan sa asigure atat traseele cat si frecventele de operare in aria Cluj- Napoca, Floresti, Feleacu, Chinteni, Apahida si Baciu.

Consiliul Judetean a acceptat sa scoata de la licitatie o parte din traseele intrajudetene, in ciuda contestatiilor lansate de firmele de transport. E vorba despre rutele din imediata vecinatate a municipiului: Floresti, Chinteni, Apahida, Baciu si Feleacu. Regia Autonoma de Transport Urban Calatori (RATUC) ar urma sa preia aceste trasee in calitate de operator al Asociatiei de Transport Metropolitan. In cel mult cateva saptamani se vor definitiva actele pentru transformarea RATUC din regie in societate pe actiuni. Cel mai probabil, RATUC va incepe sa opereze pe aceste trasee, chiar de anul acesta, din decembrie.

Consiliul Judetean a dat curs solicitarii primariilor din vecinatatea municipiului Cluj-Napoca si a scos, din pachetul general de trasee intrajudetene, rutele Floresti, Chinteni, Apahida, Baciu si Feleacu. Acestea vor fi atribuite, in mod direct, Regiei Autonome de Transport Urban Calatori (RATUC), avand in vedere ca aceasta va avea calitate de operator al Asociatiei de Transport Metropolitan.

Presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, a atras atentia ca pachetul general de trasee intrajudetene va fi scos la licitatie luna viitoare, iar in cazul in care Asociatia de Transport Metropolitan nu isi va regla intreaga documentatie ce vizeaza transformarea RATUC in societate, cele cinci comune vor ramane fara mijloace de transport in comun. „In licitatie vor intra toate celelate trasee din judet, mai putin cele din comunele Floresti, Apahida, Feleacu, Chinteni si Baciu. Daca RATUC nu va fi in masura sa opereze pe aceste rute din momentul in care se va finaliza licitatie, oamenii din aceste comune vor ramane fara transport", a subliniat Uioreanu.

Directorul RATUC a explicat ca nu exista nici un pericol ca oamenii din aceste localitati sa ramana fara transport. „Noi lucram deja la documentatia pentru trasformarea regiei noastre in societate pe actiuni. Nu stiu exact cat va dura procedura, insa nu cred ca mai mult de cateva saptamani. Oricum, firmele care opereaza in prezent pe aceste rute au licente pana in decembrie 2013. Nu cred ca licitatia se va termina, oricum, mai repede de luna decembrie. Pana atunci, cu siguranta vom fi si noi gata cu toate actele, astfel incat sa putem intra cu masinile noastre", a precizat Liviu Neag.

El a subliniat ca dupa ce regia se va transforma in societate pe actiuni, toate directivele vor veni strict de la membrii Asociatiei de Transport Metropolitan. „Ei ne vor spune ce avem de facut. Noi nu vom mai putea hotari nimic pe cont propriu. Primariile care sunt parte din aceasta Asociatie ne vor oferi toate directivele privind rutele de operare, frecventele, absolut tot ceea ce va tine de activitatea noastra. RATUC devine operatorul acestei Asociatii, ca atare, deciziile nu ne vor mai apartine", a spus Liviu Neag.

Hotararea Consiliului Judetean privind scoaterea acestor rute din pachetul general de trasee intrajudetene a fost contesata deja de cinci operatori privati de transport: OvidTrans, Fany, MV Trans, GVP si Favorit Trans. Acestea au cerut Prefecturii Cluj aviz de nelegalitate pentru hotararea emisa de Consiliul Judetean. Presedintele Horea Uioreanu afirma ca intelege nemultumirea acestor firme dar ca trebuie sa se inteleaga ca aceasta Hotarare deserveste intereselor comunitatilor locale. „Noi ne-am facut datoria si am dat curs solicitarii venite din parte primariilor. Prefectura poate controla legalitatea acestui act, desigur, dar nu cred ca se mai poate schimba ceva. Ne-am dori ca aceasta Asociatie sa functioneze, in beneficiul cetatenilor, acesta este scopul, insa, daca ma intrebati pe mine, nu stiu daca RATUC va face fata", a spus Uioreanu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

consiliul judetean licitatie floresti chinteni apahida baciu feleacu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

Mica publicitate

© 2019 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1066 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025922 (s)