Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar au desfăşurat, joi, o serie acțiuni care au avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi menținerea climatului de siguranţă publică în zona centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti. 

Astfel, în prima parte a zilei, polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Imigrări Cluj și cu cei din cadrul Secției 6 Poliție, au acționat în căminele studențești, fiind legitimați aproximativ 900 de studenţi români şi străini. 

La această activitate au participat administratorul căminului, comitetul de cămin şi agentul de pază. Cu ocazia verificărilor, nu au fost constatate nereguli. 

Cea de-a doua acțiune preventivă s-a desfășurat în intervalul orar 15.30 – 16.30.  Polițiștii din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar, Compartimentul de Proximitate, au participat la o întâlnire  cu studenții din cadrul programului ERASMUS. Întâlnirea a avut loc în Aula Magna a Universității Babeș – Bolyai Cluj – Napoca, unde a fost prezentat proiectul Despre prevenire. Cum să fii preventiv?

La această întâlnire au participat aproximativ 100 de studenți străini.

Polițiștii vor continua acțiunile pentru consolidarea parteneriatului cu studenții și pentru menținerea climatului de siguranță în mediile frecventate de aceștia.

coral