Peste 530 de persoane legitimate, 316 autovehicule controlate și 64 de sancțiuni aplicate, în cadrul unor acțiuni de amploare derulate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În perioada 6/7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au acționat cu efective mărite, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de transporturi, pentru menținerea unui climat de siguranță publică pe raza municipiului. De asemenea, au participat polițiști din cadrul Serviciilor Criminalistic și Acțiuni Speciale.

Activitățile se subsumează planului național de acțiune ,,Blocada” și au drept scop diminuarea fenomenului infracțional și a riscului rutier.

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 532 de persoane, controlate 316 autovehicule și testați cu aparatul etilotest 137 de conducători auto. Au fost constatate infracțiuni, depistate persoane urmărite și au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și hărțuire, a fost depistat și reținut pentru 24 de ore.

Astfel, în intervalul 06:30-08:30, peste 20 de polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secțiile 1-7, Biroul de Investigații Criminale, Biroul pentru Centru Universitar, Biroul Rutier, împreună cu polițiști criminaliști, luptători de acțiuni speciale, jandarmi și polițiști locali, au acționat pe străzile Platanilor și Calea Dezmirului, pentru menținerea unui climat de siguranță publică, prevenirea faptelor ilicite și antisociale.

În urma acestei acțiuni, 5 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni au fost depistate și conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

coral