Conform cercetarilor efectuate, starea de sanatate generala a corpului uman este direct influentata de sanatatea ficatului nostru. De aceea, detoxificarea ficatului este extrem de importanta. Ficatul este afectat negativ de consumul de alimente fast-food, lipsa exercitiilor fizice, poluarea mediului inconjurator si consumul excesiv de alcool.

Va prezentam mai jos o reteta prin care va puteti prepara o bautura care va va ajuta sa va detoxificati ficatul.

Ingrediente

6 frunze de varza
o jumatate de lamaie (fara coaja)
2 mere rosii (spalate si curatate)
un sfert de radacina de ghimbir (de marime mica)
o sfecla rosie (spalata si curatata)
3 morcovi (spalati si curatati)

Cum se prepara?

Amestecati toate ingredientele folosind un storcator de fructe. Sucul obtinut se serveste cu gheata.

Beneficii asupra sanatatii:

varza elimina toxinele din sange si neutralizeaza metale toxice, pesticide si chimicale.

lamaia este foarte bogata in vitamina C care sintetizeaza toxinele transformandu-le in substante ce pot fi usor absorbite de apa.

marul ajuta la detoxificarea canalului digestiv.

ghimbirul este foarte util in tratarea afectiunilor digestive ca balonarea, constipatia si flatulenta.

sfecla si morcovii sunt foarte bogate in betacaroten (vitamina A) si imbunatatesc functionarea ficatului. coral