La un an de cand a fost numita premier, Viorica Dancila a ajuns in mijlocul unor dezvaluiri incredibile. Ziarul Libertatea a aflat ca fiul acesteia, Victor, a fost adoptat in urma cu 29 de ani din sanul unei familii sarace din Teleorman.

Totul a inceput cu un mesaj de la un cititor, pe Facebook: „Fiul premierului este adoptat de la familia Malancu din Butesti, Teleorman. Are frati si surori de care nu vrea sa stie si care traiesc la limita subzistentei”. Acelasi mesaj despre infiere, dar cu numele „Malancu” si fara localitatea de bastina, apare ca un comentariu, in subsolul unui articol de pe realitatea.net.

Mama si fratii l-au revazut pe Victor in imaginile recente de la Ateneul Roman, cand baiatul prim-ministrului a stat in loja oficiala la evenimentul preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE. sursa foto: Libertatea

Ziaristii de la Libertatea au mers sa cunoasca familia la care se face referinta, cea care a si confirmat de altfel informatia.

Floarea Trocan isi aminteste ca „am mers impreuna cu doamna Dancila la Primaria comunei Silistea si am semnat incuviintarea infierii. Cu hartia aceea, doamna s-a dus la Videle si a facut actele. Iar primul certificat de nastere a fost pe numele Victor Florin Dancila”. „In a saptea zi de la nastere, doamna Dancila a venit si a luat copilul de la maternitatea Videle”, incheie Floarea povestea. Baiatul abia nascut devine „Victor Florin”, nume dat de Viorica Dancila. „Sotul meu, tatal baiatului, n-a aflat niciodata ca l-am dat. Era grav bolnav, internat in spital si ma intreba mereu unde e, ii ziceam ca e prea mic. Sotul a murit in martie 1990, fara sa-l vada vreodata”, Floarea Trocan, mama naturala a lui Victor Dancila.

Ajuns in familia Dancila, destinul lui Victor se schimba. Ajunge intr-un bloc la Videle, un cu totul alt confort decat cel care il astepta in casa mica din Butesti. „Victor a fost crescut mult de Marieta, mama Vioricai, si de sora acesteia, Maria Dedu, careia baiatul ii spunea «mama». Victor stia ca e adoptat. Atat in familie, cat si la scoala nu era un secret ca venea din familia Malancu, din Butesti”, povesteste o ruda din familia Dancila. Povestea celor ramasi e complet diferita. Ei intra in categoria celor care, in 29 de ani scursi din ianuarie 1990, nu si-au imbunatatit, in tara, sansele la o viata buna. Intreaga poveste o puteti citi pe libertatea.ro.

coral