Asociația SAMAS lansează proiectul social ”Școala Mamei SAMAS” Cluj-Napoca, prin care părinți și viitori părinți beneficiază de cursuri gratuite. Programul este realizat cu sprijinul SECOM.

Evenimentul de lansare pentru Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca a avut loc pe 6 martie, de la ora 11, la Hotel Universitas, când s-au ținut și primele cursuri. Părinți și viitori părinți din orașul Cluj-Napoca vor putea urma gratuit cursuri despre alăptare, naștere (naturală și medicalizată) și îngrijirea bebelușului, susținute de Educatori Perinatali formați și certificați SAMAS, specializați în educația prenatală și postnatală, precum și în nutriția mamei și copilului.

Cursurile, cu o durată de 90 de minute, se vor desfășura pe perioada unui an, săptămânal, la Hotelul Universitas, prin parteneriatul cu Departamentul de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – Universitatea Babeș-Bolyai. Părinții pot afla detalii despre cursuri și program de pe pagina de Facebook Școala Mamei SAMAS Cluj-Napoca și de pe site-ul asociației.

Școala Mamei este proiectul social de educație pentru sănătate și prevenție pe care Asociația SAMAS l-a inițiat în anul 2013, dezvoltându-l la nivel național.

Educatorii perinatali certificați SAMAS oferă cel mai extins program de sănătate și sprijin pentru mame și sugari înainte de naștere și în primele 1.000 de zile, atunci când pot fi puse bazele unei vieți sănătoase a viitorului adult.

Până în prezent, 18.704 părinți au participat la cursurile SAMAS în peste 20 de orașe din țară, dintre care 5.636 au fost educați prin proiectele sociale Școala Mamei SAMAS desfășurate în maternități din Drobeta-Turnu Severin, Medgidia, Iași, Roșiorii de Vede, Bacău, Șimleul Silvaniei.

Ana Maita, consilier pentru drepturile parintilor, explica despre cat de importanta este educatia perinatala.

–––

Despre Asociația SAMAS 

Asociația SAMAS este organizația nonprofit care a dezvoltat prima rețea națională de educatori perinatali(din rândul asistenților medicali și moașelor), specializați în educația prenatală și postnatală, în nutriția mamei și copilului. Obiectivele Asociației pe termen lung sunt: creșterea ratei de alăptare exclusivă, informarea corectă a mamelor despre procesul nașterii, îmbunătățirea stării de sănătate a mamei, dar și a bebelușului, printr-o nutriție echilibrată în timpul sarcinii, cât și postnatal.

Din 2013 și până la finalul anului 2018, Asociația SAMAS a format 803 Educatori Perinatali la nivel național. Peste 440.000 de mame, reprezentând 37% dintre femeile care au născut în perioada 2013 – 2018, au fost consiliate de Educatorii Perinatali SAMAS.

Asociația a fost înființată datorită extinderii și dezvoltării Programului SAMAS, inițiat de către Fundația Crucea Albă, Fundația Nutricia și Crucea Roșie – Filiala Sector 6 și susținut de Danone Ecosystem.

DESPRE SECOM

Secom® este compania românească lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, care răspund nevoilor unui lifestyle sănătos al omului modern și promotor al frumuseții prin produse cosmetice naturale, cu ingrediente de înaltă calitate. Secom® își îndreaptă constant eforturile spre informarea, promovarea și educarea atât a consumatorului, cât și a mediului profesional (medici și farmaciști).

Portofoliul Secom® cuprinde peste 300 de suplimente alimentare naturale, peste 40 de sortimente de ceaiuri premium, 100 de cosmetice naturale, realizate de producători de top din SUA. Produsele Secom sunt disponibile în peste 8000 de farmacii și magazine cu profil naturist la nivel național, precum și în magazinele companiei, din București, Brașov, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Oradea și Arad.

Pentru detalii:
www.asociatiasamas.ro / 0786.176.949 /  programari@programsamas.ro coral