Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean DJ 108N (DJ 108C) Aghireş – limită cu judeţul Sălaj lucrările de reabilitare și modernizare au fost reluate și se află în plină desfășurare. Investiția vizează un tronson cu o lungime 2,8 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 2+800.

Lucrările presupun intervenția în profunzimea drumului, pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţie şi încheind cu două straturi de asfalt – binder şi start de uzură, cu inserţie de material geocompozit antifisură. De asemenea, vor fi realizate și acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, accese la proprietăți, proiectul urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

În această fază, după ce au fost executate lucrări care au vizat sistemul rutier prin aşternerea unui strat de piatră în grosime de minim 12 centimetri, s-a trecut la etapa așternerii covoarelor asfaltice. Astfel, pe direcția limită cu județul Sălaj – Aghireș a fost așternut atât primul strat de asfalt – binder, cât și cel de-al doilea strat, stratul de uzură, pe un sector în lungime de aproximativ un kilometru. De asemenea, de la joncțiunea cu drumul județean DJ 108C, a fost așternut stratul de binder pe un sector în lungime de aproximativ 0,5 kilometri, pe un sens de circulație, fiind asfaltate și sectoarele de drum din zona de trecere la nivel cu calea ferată.

Importanța reabilitării și modernizării acestui drum județean este dată de faptul că acesta asigură legătura directă între judeţele Cluj şi Sălaj, cu implicații benefice în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială la nivel regional.

coral