La 27 de ani, Simona Halep este una dintre cele mai bune jucatoare de tenis din lume si se afla din nou in primele cinci jucatoare din clasamentul WTA. De-a lungul carierei sale, dar si evenimente mondene sau private ea “a lasat sa se vada” unul dintre ticurile sale, care “spune” multe despre personalitatea sportivei. Un psiholog a explicat ce inseamna, de fapt, gestul noii Regine de la Wimbledon.

Simona Halep are un tic pe care unii nu l-au observat

Putini sunt aceia care au observat ca Simona Halep scoate limba atat in momentele dificile, tensionate, cat si in cele de bucurie, extaz. Obiceiul tenismenei, devenit deja tic, a fost explicat pe larg de un psiholog, care a subliniat ca manifestarea ei  i se trage din copilarie. “Persoanele familiarizate cu zona de dezvoltare personala, psihologie, cu siguranta au auzit de notiunea de copil interior, si aproape ca a devenit cliseu sa tot spui ori sa ti se spuna sa ai grija de copilul tau interior. Numai ca… nu exista un singur copil interior, ci o intreaga gasca! Avem copilul vulnerabil, cel care se simte trist, dezamagit, abandonat, lipsit de afectiune si care are nevoie de iubire, de atentie, sa se simta important.

Cand nevoile lui nu sunt indeplinite, se creeaza o rascoala si poate aparea copilul furios care cere iubire intr-un mod putin mai abrupt, ori copilul indisciplinat sau copilul impulsiv care nu are rabdare, are toleranta scazuta la frustrare, vrea sa i se indeplineasca dorinta pe loc. Dar exista si copilul fericit care este vesel, jucaus, spontan, traieste placerea, bucuria, isi exprima sentimentele. Cum se manifesta acest copil fericit? In multiple feluri. Oricui i s-a intamplat sa topaie de fericire, sa tipe, sa aplaude, sa ridice bratele in aer, sa faca un dans caraghios ori sa scoata limba. Doar asa procedeaza copiii, nu?”, a explicat psihoterapeutul Catalina Cristescu, relateaza VIVA!

“Chiar daca ai si 30-40-50 de ani, ti s-a activat modul de copil fericit. Un bun exemplu sunt competitiile sportive cand castiga favoritul tau si ajungi de bucurie sa te imbratisezi cu necunoscuti, care iti impartasesc frenezia, dar zici ca sunt cei mai buni prieteni ai tai si va stiti de-o viata. Mai mult, victoria sportiva le permite barbatilor sa intre in modul de copil fericit si sa-si manifeste emotiile, chiar sa planga, acum au voie. Asta intr-un context social care ne-a invatat (gresit!) ca barbatii sunt puternici si numai femeile au emotii sau e ok ca numai ele sa si le exprime. Care este tinta fiecaruia? Sa ne accesam mai mult copilul fericit si ipostazele care ne aduc bucurie si stare de bine”, a incheiat psihologul Catalina Cristescu explicatiile, conform sursei citata mai sus.

coral