Teatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, va prezenta, în cursul acestei săptămâni, în trei comune din județul Cluj, două spectacole foarte iubite de cei mici: ,,Croitorașul cel isteț” și „Aventurile lui Paprikajancsi”.

Astfel, micii spectatori din comuna Feleacu s-au putut bucura luni, 10 iunie, începând cu ora 10.00, de spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita. Aventurile nemaiauzite ale eroului vestit pentru expresia „șapte dintr-o lovitură” vor fi interpretate de Iulian Lungu și Laura Corpodean.

Croitoraşul cel Isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, acesta realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, el le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

În aceeași zi, de la ora 12.00, povestea va fi prezentată și la Florești.

Miercuri, 13 iunie, de la ora 12.00, artiștii secției maghiare a Teatrului de Păpuși „Puck” vor prezenta spectacolul „Aventurile lui Paprikajancsi”/„Paprikajancsi kalandjai”, în regia lui Vadas László pentru copiii din comuna clujeană Sic.

„Aventurile lui Paprikajancsi” este un spectacol inspirat din povești tradiționale maghiare. Dramatizarea este semnată de Demeter Ferencz iar regia de Vadas László.

Eroul Paprikajancsi e faimos pentru curajul, îndemânarea și istețimea lui, avantaje cu care ajunge să îl învingă chiar și pe Diavol. E un personaj foarte popular, asemenea lui Vitez Laszlo. Este prin excelență un spectacol de bâlci, cu aventură și umor. Cei doi actori din distribuție (György László și Giriti Réka) interpretează peste 10 roluri. Păpușile au fost realizate de György László și Szabó Tünde.

Aceste reprezentații vor avea loc în cadrul proiectului ,,Acces la cultură al copiilor din mediul rural“, derulat de Consiliul Județean Cluj și Teatrul de Păpuși ,,Puck” cu scopul de a prezenta piese de teatru îndrăgite de cei mici în toate comunele Clujului.

coral