Spitalul Monza, Centrele Ares și CardioTeam își unesc forțele și deschid cel mai mare spital privat de cardiologie din centrul țării, la Cluj Napoca. Spitalul va funcționa în parteneriat cu medici de elită din Cluj și din țară. 

Printre primii medici cooptați în echipă se numără dr. Ștefan Moț, prof. dr. Radu Căpâlneanu, dr. Adela Șerban, dr. Horia Roșianu, dr. Călin Homorodean, dr. Marius Andronache și dr. Radu Roșu.

Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca va oferi servicii de cardiologie clinică și intervențională, beneficiând, pentru început, de expertiza a opt medici cardiologi cu specializare în cardiologie intervențională, cinci electrofiziologi, zece cardiologi clinicieni, 24 de asistente și personal auxiliar.

Sunt convins că împreună cu Spitalul Monza și Centrele ARES care deja și-au arătat un nume deosebit în cardiologia românească, vom reuși în scurt timp să dovedim că putem să facem o medicină de performanță și în domeniul privat la Cluj Napoca”, a declarat dr. Ștefan Moț.

Întins pe o suprafață de 2.500 de metri pătrați, pe trei niveluri, spitalul are în prezent două săli de angiografie unde se poate efectua toată gama de servicii cardiologice pentru bolile coronariene, bolile structurale, precum și pentru cele vasculare neurologice sau periferice, cinci rezerve cu câte două paturi, o sală post-anestezie cu cinci paturi și opt cabinete medicale pentru consultații clinice. Clădirea – monument istoric – situată pe strada Republicii nr. 8, a fost reamenajată sustenabil și beneficiază de iluminat led și o parcare cu 14 locuri complet automatizată.

Investiția de la Cluj-Napoca se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care aproximativ 1,7 milioane de euro reprezintă dotările medicale. Spitalul este parte a planului de dezvoltare din cadrul parteneriatului dintre Spitalul Monza și Centrele ARES care implică deschiderea mai multor centre regionale de cardiologie intervențională în țară, precum și extinderea rețelei de clinici axate pe investigații și diagnostic cardiovascular RITMICO.

După șapte ani de cardiologie în România, înțelegem că cel mai important este să fim cât mai aproape de pacient, cu metode moderne de diagnostic și soluții eficiente de tratament. Pacienții care vin la Spitalul Monza și la Centrele Ares în București merită să aibă aceleași servicii de calitate mai aproape de casă. Misiunea noastră este să le oferim această garanție. Suntem prezenți acum cu centrele Monza-ARES la Constanța și la Cluj. În curând vom fi și la Pitești.

Proiectul RITMICO se dezvoltă cu câte 4-5 clinici noi în orașele din țară, în fiecare an. Construim cea mai de încredere rețea pentru diagnosticul, monitorizarea și tratamentul bolilor cardio-vasculare din România. Împreună, putem redefini fața cardiologiei de la noi din țară, mai ales în contextul în care ne aflăm mult peste media europeană în ce privește numărul deceselor cauzate de aceste patologii”, a spus Iulian Pleșcan, directorul operațional al Spitalului Monza-Ares. 

coral