Un bărbat de 61 de ani din Gherla, dependent de dializă, a fost internat seara trecută la Spitalul Clinic Municipal din Cluj-Napoca.

Bărbatul a fost transportat luni seara de la Gherla, cu simptome de coronavirus, fiind internat la Cluj-Napoca în secția de terapie intensivă a Spitalului Clujana.

Potrivit surselor noastre, pacientul nu a fost înregistrat la internare ca fiind suspect de coronavirus, diagnosticul de COVID-19 fiind descoperit ulterior, astfel că întreg personalul de pe secția ATI (terapie intensivă) a intrat în izolare.

Medicii, asistentele și infirmierii care au intrat în contact direct cu pacientul, fără să poarte toate echipamentele de protecție necesare, sunt îngroziți. Aceștia nu știu în aceste momente dacă sunt sau nu infectați.

Bineînțeles, o confirmare oficială a acestor aspecte nu poate fi obținută în aceste zile. Asta deoarece niciunul dintre reprezentanții instituțiilor responsabile în această situație nu oferă informații despre astfel de subiecte, șefi de instituții sau purtători de cuvânt fiind greu de contactat telefonic și, chiar dacă răspund, sunt obligați să păstreze secretul, arată Someșanul.ro

De altfel, tot potrivit surselor noastre, fiecare angajat al instituțiilor medicale, medici, asistenți, brancardieri sau infirmieri, dar și familiile acestora, au fost cu toții obligați să semneze declarații pe propria răspundere că nu divulgă nicio informație din spitale, sub sancțiunea legii penale.

 

coral