Industria jocurilor de noroc online nu a înregistrat niciun declin la începutul anului 2019, în ciuda introducerii impozitului suplimentar pe taxa de 2% pe taxa de participare, intrat în vigoare la 1 ianuarie.

Unii operatori din topul 2019 al agenÈ›iilor de pariuri din România lansaseră chiar ipoteza retragerii de pe piaÈ›a din È›ara noastră atunci când s-a vehiculat că taxa de 2% ar fi fost aplicată sumei rulate. Dacă miza fiecărui pariu ar fi fost impozitată cu 2%, atunci era clar că industria se îndrepta spre colaps, pentru că mulÈ›i clienÈ›i ar fi renunÈ›at la pariurile online.

S-a dovedit, însă, că a fost vorba de o greÈ™eală de interpretare a textului OrdonanÈ›ei de Urgență. Taxa se aplică sumei cu care pariorii online îÈ™i alimentează conturile. Interpretarea legală a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 38 din 15.02.2019 (Partea 1, 120): „Totalul taxelor de participare încasate lunar se definesc ca orice transfer din contul bancar sau similar al jucătorilor în conturile de joc ale acestora de pe platforma de joc”.

Deocamdată, noul impozit este suportat de operatori. Concret, dacă un jucător depune 100 de lei în cont, va putea juca 100 de lei, nu 98. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor, dar un lucru este cert: industria pariurilor online nu mai este în pericol.

coral