Polițiștii clujeni acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe.

De fiecare dată când sunt depistați șoferi sub influența alcoolului/altor substanțe, polițiștii manifestă toleranță zero și iau cele mai drastice și ferme măsuri, în scopul responsabilizării acestora.

Ieri, doi șoferi au fost reținuți pentru 24 de ore după ce au fost depistați în trafic, la volan, sub influența alcoolului.

          1. În data de 3 iunie, în jurul orei 17.00, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au fost sesizaţi despre faptul că, pe raza localităţii Aghireşu Sat a avut loc un eveniment rutier cu pagube materiale, iar cel care l-a provocat a părăsit locul, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au găsit autoturismul implicat în accident la circa 1,5 km distanță de locul producerii, în afara părții carosabile, într-o curbă deosebit de periculoasă.

Totodată, a fost depistat şi cel care a condus autoturismul, fiind vorba despre un bărbat de 45 de ani, din comuna Aghireşu, judeţul Cluj. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, acesta relevând o concentraţie alcoolică de peste 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că bărbatul nu este deţinător de permis de conducere.

           2. În data de 3 iunie, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui conducător auto care a fot depistat în trafic sub influența alcoolului.

Cel în cauză, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Uriu, județul Bistrița Năsăud, a fost depistat de polițiști la data de 31 mai a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 17, prin localitatea Cuzdrioara, fiind sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i –au fost prelevate probe biologice pentru stabilirea gradului de alcoolemie în sânge.

În baza probatoriului administrat, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Bărbații vor fi prezentați magistraților pentru dispunerea altor măsuri preventive.

 

coral