Complexul de birouri The Office din Cluj-Napoca a fost cumpărat de către retailerul de bricolaj Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, de la grupul de investiții NEPI Rockcastle și antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, care au semnat actele la începutul acestei luni, cu un preț estimat la peste 120 de milioane de euro. Tranzacția va fi definitivată la începutul lunii mai, după obținerea aprobărilor, inclusiv de la banca finanțatoare.

Complexul The Office, finalizat de NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, ca parteneri egali, în vara anului 2017, are o suprafață închiriabilă de 63.600 metri pătrați și este ocupat în proporție de 99%. Chiria anuală generată de acest imobil este de 5,1 milioane de euro și provine de la firme precum Bosch, Bombardier, Deloitte, Ernst&Young, HP sau MOL. În urma tranzacției, Dedeman va deține 95% din centrul de afaceri, iar o altă firmă deținută direct sau indirect de Dragoș și Adrian Pavăl sau de oricare dintre ei  va contola restul de 5%.

Hotărârea de vânzare a fost semnată în 5 aprilie, potrivit profit.ro, și își produce efectele după expirarea termenului de opoziție, care este de 30 de zile, și după obținerea aprobărilor necesare transferurilor părților sociale ale firmei care deține The Office. 

 

coral