Primăria Municipiului Turda continuă implementarea sistemelor de pubele subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor! Au fost încheiate lucrările de montare a două noi baterii de pubele subterane amplasate pe strada Libertății nr.4 și pe strada Dr. I. Rațiu nr.37!

În total, au fost montate până acum platforme de pubele subterane în 8 locații din oraș:

➡ intersecția dintre strada Lianelor și strada Lotus
➡ Piața Micro 1, pe strada Rapsodiei
➡ Calea Victoriei 100, bl. B120 (2 baterii)
➡ Calea Victoriei 102-104 bl. E125
➡ intersecția dintre strada Nuferilor si strada Lianelor, 
➡ intersecția dintre strada Amurgului și strada Macilor
➡ strada Libertății nr.4 
➡ strada Dr. I. Rațiu nr.37

Pe lângă cele menționate mai sus, până la sfârșitul anului 2019 se vor mai monta încă 4 baterii de pubele noi!

Una dintre prioritățile administrației este curățenia orașului. Din 2016 până în prezent s-au desființat zeci de rampe clandestine și au fost desfășurate ample campanii de curățenie. 

Pentru a stimula colectarea separată a deșeurilor în vederea atingerii țintelor obligatorii de reciclare la nivel local, s-au dat în folosință 5 stații inteligente de colectare selectivă (str. Basarabiei, str. Calea Victoriei, str. Lianelor, str. Libertății, str. Rapsodiei) care se dovedesc a fi foarte utile populației. 

Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni pe linia păstrării curățeniei și au fost montate camere de supraveghere video în foarte multe puncte din oraș, cu scopul de a combate actele de distrugere a bunurilor publice și de nerespectare a curățeniei.

coral