Universitatea Babeş-Bolyai organizează şi în acest an universitar concursuri care pot înlocui examenul de admitere la facultate. Aceste concursuri se adresează în principal elevilor de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi testeze capacităţile, în vederea admiterii la UBB.

La nivelul UBB sunt 11 facultăți care organizează acest tip de concursuri. Printre acestea se regăsesc:

  • Facultatea de Matematică și Informatică care organizează Concursul „Mate-Info UBB”, în data de 4 aprilie 2020.
  • Facultatea de Fizică desfășoară Concursul de fizică pentru liceeni „Augustin Maior”, în  28 martie 2020. 
  • Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică organizează Concursul profesional de chimie „Candin Liteanu”, în data de 28 martie 2020.
  • Facultatea de Biologie şi Geologie organizează concursul „Emil Racoviţă”. Acesta  se va desfăşura în 25 aprilie 2020, pentru liniile de studiu română şi germană, în timp ce concursul „Apáthy István” (http://biogehu.com/felveteli/tantargyverseny/), destinat liniei maghiare, se va desfăşura în data de 21 martie 2020.
  • În perioada 6 ianuarie-26 iunie 2020, Facultatea de Știința și Ingineria Mediului organizează Concursul „Marcian Bleahu”, care se adresează elevilor de liceu interesaţi de domeniul științei și ingineriei mediului. 
  • Facultatea de Sociologie și Asistență Socială organizează, în luna aprilie 2020, „Olimpiada Voluntarilor”, câștigătorii fiind recompensați cu premii, dar și prin oferirea posibilității de a beneficia de criteriul academic alternativ la examenul de admitere la specializarea Asistență Socială. Tot în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială se organizează și Concursul de sociologie și antropologie maghiară „Jozsef Venczel”.
  • Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor organizează Concursul de cunoștințe „Oeconomicus Napocensis”, destinat elevilor de clasa a XI-a și a XII-a din instituțiile de învățământ preuniversitar naționale. Concursul se desfășoară în cadrul a două sesiuni, prima programată în data de 21 martie 2020, iar cea de-a doua în 16 mai 2020.
  • Facultatea de Business va organiza în 28 martie 2020 un concurs de cunoştinţe, candidaţii susţinând, la alegere, un test din economie sau matematică. 
  •  Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării va organiza, în perioada martie – mai 2020, concursuri care pot substitui examenul de admitere.

Astfel, în luna mai va fi organizat concursul „I Lead”. De asemenea, Competiția comunicării se va desfășura în luna aprilie, aceasta fiind urmată de concursul „Realizarea unui material jurnalistic”. Pe lângă cele menționate, în perioada martie – mai 2020, se vor mai organiza concursurile: Digital Story Telling, Olimpiada de Inovație, precum și Health Treasure Hunt Competition.

  • Facultatea de Teologie Reformată a organizat în 9 noiembrie 2019, Concursul de cunoștințe biblice, urmând ca Olimpiada de religie protestantă pentru clasele V-XII să aibă loc în 14-16 aprilie 2020, la Cristuru Secuiesc. În perioada aprilie-mai 2020 va fi organizat SokaDalom – concurs de talente muzicale, la Cluj-Napoca.
  • Facultatea de Teatru și Televiziune organizează, la începutul lunii februarie 2020, Concursul ProScenium.

Toate informaţiile referitoare la concursuri şi cursuri de pregătire pentru admiterea la UBB pot fi consultate accesând ACEST link.

coral