Iulian, copilul de opt ani din Picineaga, a fost gasit mort. Baietelul fost scos din primul bazin de dejectii al complexului de porci din localitate, relateaza observator.tv.

Cum a fost surprins de camerele de supraveghere Iulian, baietelul din Picineaga

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona confirma faptul ca Iulian s-a apropiat periculos de un bazin de colectare a dejectiilor, potrivit unui buletin de stiri. Echipele de stiri au cerut ajutorul unor scafandri antrenati la mare adancime. Din bazinul in care se presupune ca ar fi alunecat copilul, au fost scosi peste 50 de mii de metri cubi de apa cu dejectii.

In zona sunt sase bazine de deversare a dejectiilor, fololsite de proprietarii fermelor din localitate. Doar doua sunt pline.

„Vom continua cu golirea celui de-al doilea bazin pana cand adancimea le va permite scafandrilor privati, sositi si acestia in sprijin, sa intre pentru a se incerca cautarea copilului”, a declarat Anca Chirita, purtator de cuvant la ISU Dobrogea, in urmp cu doua zile.

Operatiunea de cautare a inceput inca de sambata

Bitica Iulian Alexandru locuia cu tatal sau si concubina lui, dupa ce parintii lui s-au despartit. Copilul a disparut de acasa sambata, in jurul orelor 15.00. Ultima data fusese vazut in fata casei unde se juca.
De atunci, peste 150 de politisti si jandarmi, alaturi de voluntari au fost implicati in cautarea copilului de opt ani.

coral