Un barbat a primit o adevarata lectie de viata de la o fetita pe care el credea ca o ajuta, de fapt, ea a ajutat-o pe el. Uite in ce mod:

,,Un barbat a intrat intr-o florarie pentru a cumpara flori pentru mama lui. Mama lui traia departe, la cativa kilometri si, desi ii promisese ca va veni sa o viziteze in acest weekend, nu avea de gand sa o faca pentru ca voia sa petreaca timpul cu prietenii sai. Se gandea ca mama lui va fi multumita daca ii va trimite niste flori, ca un fel de scuza.

Barbatul a observat la intrarea in florarie, o fetita care plangea. S-a mirat ca aceasta nu era supravegheata si a intrebat-o de ce plange. Ea i-a spus ca voia sa cumpere un trandafir pentru mama ei, dar ca un trandafir costa 10 lei si ea are doar 7 lei.

Mila s-a strecurat in sufletul barbatului si i-a zambit copilei. A indemnat-o sa vina cu el in florarie pentru ca la cumpara trandafirul pentru mama ei.

Inauntru a comandat trandafirul pentru fetita si buchetul pentru mama lui. Fetita si-a ales un trandafir rosu frumos si barbatul a platit.

Pe cand dadeau sa iasa, barbatul s-a oferit sa o duca acasa, la mama ei. Fetita s-a bucurat mult si a acceptat.

In masina, fetita i-a dat indicatii de locul unde trebuia sa ajunga. Era un cimitir. Fetita a coborat din masina, a pasit dincolo de intrare si a mers direct la un mormant unde a pus trandafirul.

Lacrimile au inceput sa curga pe obrazul barbatului.

Acesta s-a intors la florarie unde a anulat comanda, a cumparat un buchet frumos, s-a suit in masina si a mers sa-si vada mama.”

coral