Un nou serviciu de car sharing iși face apariția în România, printre primele orașe vizate fiind și Cluj-Napoca. Este vorba despre platforma perpetoo.com, dezvoltată de către doi antreprenori români, dintre care unul patron de agenție de turism. 

Cin câte se pare, începând cu luna mai a acestui an, proprietarii de mașini care vor să își listeze mașina pe platformă, o vor putea face pe www.perpetoo.com, urmând ca, ulterior, serviciul să devină disponibil și pentru cei care vor să închirieze mașini. Serviciul va fi disponibil în primă fază în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, urmând ca apoi să fie extins și în alte orașe din România.

Pentru a putea face taximetrie cu aplicația perpetoo, proprietarii de mașini vor avea de îndeplinit mai multe condiții, și anume ca mașina să fie proprietate privată, cu cel mult 8+1 locuri, să fie fabricată începând cu anul 2010, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă vignetă valabilă și să fie echipată corespunzător (roți de vară/iarnă, trusă medicală, triunghiuri reflectorizante, extinctor, vestă reflectorizantă, conforme cu normele în vigoare). Potrivit reprezentanților Perpetoo, citați de profit.ro,  utilizatorii care își vor pune la dispoziție mașina, ar putea câștiga lunar între 1.000 și 4.000 de lei sau chiar mai mult, în funcție de modelul mașinii și de perioada de timp în care aceasta va fi închiriată, proprietarii autovehiculelor fiind aceia care vor stabili prețul de închiriere. Mai mult, aceștia se vor bucura de asigurare CASCO pe toată perioada închirierii mașinii, oferită de Perpetoo în colaborare cu Uniqua și Renomia.

Reprezentanții Perpetoo estimează că, în primul an de activitate, peste 3.000 de proprietari își vor pune la dispoziție prin intermediul platformei o mașină sau chiar mai multe, iar, în ceea ce privește numărul închirierilor, acesta va depăși 25.000.
 

coral