Ieri, 16 iulie, au început lucrările pentru supralărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua, fiind parcurse etapele de documentație necesare pentru autorizație, licitație, cadastrare și exproprieri.

Proiectul prevede lărgirea străzii de la intersecția cu Calea Turzii până la intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului – Fagului.

La finalizarea lucrărilor, strada Bună Ziua va avea trei benzi de circulatie: o bandă de coborâre (dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului) și două benzi la urcare. De asemenea, sunt prevăzute benzi pentru biciclete și trotuare pe ambele părți ale străzii și alveole pentru copaci.

Termenul de execuție a lucrării este de 12 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 19.750.583 lei cu TVA, din care 1.692.676 lei este valoarea expropierilor. În total, au fost expropiați 64 de proprietari, cu suprafețe cuprinse între 1 mp și 256 mp.

Avem toate documentele legale pentru a demara lucrările la strada Bună Ziua: autorizația de construire, licitație efectuată, cadastrare, expropieri. Este oarecum un proiect pilot pentru tot ce se va mai întâmpla în Cluj, pe diverse alte străzi din municipiul nostru.

Ne cerem scuze de pe acum pentru deranjul pe care locuitorii din zonă îl vor avea în trafic, însă în vara anului viitor, Bună Ziua va fi de nerecunoscut. La finalul lucrărilor vorbim de o calitate a vieții crescută pentru locuitorii din zonă pentru că vor fi reduși timpii de ajungere în oraș, pentru a merge la școală ori la serviciu.

Această arteră, când a fost concepută, era ca o arteră de legătură. Bună Ziua nu mai este o centură ocolitoare, ci este o stradă din interiorul orașului și ca atare trebuie adaptată la necesarul dezvoltării Clujului”, a declarat primarul Emil Boc.

Vor fi executate următoarele lucrări: de înlocuire și deviere, respectiv lucrări la rețelele edilitare (canalizare, apă, gaz, electricitate, telefonie, iluminat public) și branșamentele aferente acestora. Pentru preluarea apelor pluviale se va înființa o rețea de canalizare și se vor monta recipienți pluviali.

Semnalizarea lucrărilor se va face prin indicatoare rutiere de către executant, iar lucrările se vor executa pe tronsoane, fără închiderea străzii.

Pentru conducătorii auto care sunt în tranzit, alternativa de circulație este pe străzile Mihai Românul și Măceșului.

VIDEO conferință de presă – Temele principale: stadiul lucrărilor majore de infrastructură din oraș și începerea lucrărilor la strada Bună Ziua coral