Pare de domeniul stiintico-fantastic cee ace s-a intamplat la spitalul din Barlad! O femeie a ajuns de urgenta acolo, acuzand dureri de nastere, dar medicul de garda a constatat ca nu este vorba de un bebelus. Astfel, ea a fost trimisa acasa cu diagnosticul de sarcina inchipiuita. Ce a urmat este halucinant.

Femeia de 30 de ani, din comuna Fãlciu, a ajuns pe 7 februarie cu ambulanta la spital, acuzand dureri de nastere.A fost inregistrata cu sarcina la termen si imediat a fost chemat medicul specialist ginecolog. Femeia a fost dusa apoi in sala de nasteri.

Medicul ginecolog de garda, Adina Boca, a constatat ca in pantelece femeii nu se afla niciun copil! Degeaba a sustinut femeia ca are sarcina ascunsa, dupa cum spune ea ca a fost diagnosticata in Germania, pe 15 ianuarie, scrie vremeanoua.ro.

Andreea Todeila a facut tot felul de teste, la cererea sa si la recomandarea medicului Boca, dar din toate a rezultat ca nu este insarcinata. Desi a sustinut mereu ca are contractii, copilul se misca si I se aude inima batandu-i.

A fost totusi trimisa acasa, pentru ca nu a iesit nimic la testul imagistic. Femeia a cerut ajutorul presei si al managerului spitalului. Ea a adus niste argumente. A explicat ca mai are un copil, nascut in 2011, tot la spitalul din Barlad, cand i s-a pus diagnosticul de chist ovarian. Cand a fost operata insa, medicii au gasit in loc de chist o fetita de 3,4 kg! Fix ca si acum, femeia sustine ca sarcina era ascunsa si copilul nu se vedea! Femeia a plecat la un alt spital, unde spera sa nasca, in timp ce medicul Adian Boca sustine, in continuare, ca nu este insarcinata, ci are o dereglare hormonala si obezitate.

Ce spune pacienta

„Am ajuns in tara, venind din Germania, pe data de 5 februarie. Acolo am fost la doctor peste tot, cu dureri de spate si mi s-a spus ca sunt insarcinata, dar ca am uter septat si copilul nu se vede. Eu le-am spus ca am mai avut aceasta problema la primul copil, in 2011, cand am fost la fel, insãrcinata, si am fost dusa la spital sa nasc, iar la control nu s-a vazut copilul. Mi s-a spus ca am chist si m-au operat si cand colo era un copil, o fetita de 3,4 kilograme. Medicii din Germania mi-au facut toate testele posibile, dar nu au iesit pozitive, insa cand au facut testul la san, a iesit pozitiv, adica am lapte. Au spus ca 60% exista posibilitatea sa am sarcina, iar 40 % nu stiu ce sa spuna. Ei nu si-au asumat sa ma opereze, m-au trimis in tara, la medicii care mi-au facut operatia in 2011, de cezariana. Pe 5 februarie am venit, pe 7 februarie am inceput sa am contractii s am ajunst la spital la Barlad cu ambulanta. Copilul misca, aveam contractii! M-au dus in sala de nasteri, m-au tinut doua ore in travaliu, mi-au zis ca am uterul fisurat si membranele rupte. Dupa ce au ascultat inima copilului, au zis ca bate, dar m-au dus in salon la ginecologie. A venit apoi doamna doctor Boca, cu care am nascut primul copil, cand mi s-a spus ca am chist si nu sarcina si la operatie chistul era o fetita de 3,4 kg. Am dureri insuportabile, merg rau de durere, dar de duminica doamna doctor ma tot trimite acasa! Nu am vrut sa plec pana nu-mi face operatie, ca sa se vada ce am! Mi-a zis ca sunt obeza, sa plec oriunde, la alt spital, aici sa nu mai stau ca nu am nicio sarcina! Si eu nu mai pot de durere!”, a spus Andreea Todeilã.

Ce spune medicul Adina Boca

„Pacienta a fost preluata de mine si de medicul Andreea Cara, pe 7 februarie, la orele 18.00 de la CPU, cu sarcina la termen si uter cicatriceal, ea fiind adusa cu ambulanta, la urgenta. Medicul Cara Andreea a infirmat prezenta sarcinii, pacienta prezentand un glob vezical si un sindrom dureros abdominal. Diagnosticul de sarcina a fost infirmat prin examen clinic si ecografic. Pacienta este obeza, gravida declarativ, cu sarcina urmaritã in Germania, declarativ si fara documente asupra ei, sustine ca este gravida conform parerii medicilor din Germania, 60% da, 40 % nu, diagnostic sustinut de prezenta unei secretii mamelonare (de galactoree). Testul de sarcina efectuat la indicatia celor trei medici de garda este negativ. A fost diagnosticata de noi cu amenoree secundara cauza hipofizala si sarcina inchipuita, motiv pentru care s-a cerut consult endocrinologic, si primeste diagnosticul de amenoree secundara, obezitate, recomandandu-se dozari hormonale specifice unei astfel de situatii. Se instituie in cursul internarii terapie hormonala pentru declansarea ciclului menstrual si antibioterapie si antiinfamator pentru sindromul dureros abdominal. De asemenea, a fost descoperita si cu Hepatita B, ea nestiind ca are si acest virus. Este externata dupa cinci zile de spitalizare cu efectuarea analizelor hormonale in laborator si cu revenirea cu rezultatele”, a precizat medicul Adina Boca.

coral