Senatorul PMP Vasile-Cristian Lungu, președintele PMP Cluj anunță că Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru președinția României va fi susținut la Cluj cu toate forțele. Theodor Paleologu a fost anunțat duminică ca reprezentant al Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale din această toamnă. Acesta intră în cursa pentru prezidențiale cu un profil diferit de restul candidaților dar și cu experiență politică, fiind în trecut ministru al culturii, deputat și ambasador.

Profesor, teolog și diplomat, Theodor Paleologu este o gură de aer proaspăt printre candidații celorlalte partide. După o analiză internă, Paleologu a rămas singurul candidat PMP pentru prezidențiale și se bucură de sprijinul tuturor conservatorilor din România. Senatorul Vasile-Cristian Lungu, președinte PMP Cluj, îl prezintă pe Theodor Paleologu ca un candidat puternic și deosebit în comparație cu ceilalți candidați datorită profilului domniei sale de om de cultură și creștin cu tradiție. Mai mult, Paleologu are o experiență bogată pe plan extern ca diplomat și politician fiind ambasadorul României în Danemarca și Islanda. A predat la universități din Berlin și Copenhaga și a participat ca cercetător în proiecte susținute de către universități de renume precum Universitatea Notre-Dame, NYU și Harvard.

Theodor Paleologu a fost ministrul Culturii în anul 2008. A fost deputat din 2008 până în 2016 când a participat la alegerile legislative ca și candidat independent obținând un scor solid. În 2014, la înființarea Partidului Mișcarea Populară, a părăsit PNL și s-a alăturat dreptei conservatoare. Acum a revenit ca și candidat la prezidențiale din partea Partidului Mișcarea Populară sub tutela lui Traian Băsescu.

Senatorul Lungu afirmă că valorile creștine și conservatoare ale Partidului Mișcarea Populară i se potrivesc mănușă lui Paleologu, astfel fiind unul dintre cei mai veritabili și bine pregătiți candidați pentru a câștiga un număr mare de voturi la alegerile prezidențiale din partea electoratului de dreapta.

coral