Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat la deschiderea celei de a 17-a ediții a conferinței ”SuperTeach” – eveniment care a reunit la Cluj profesori din întreaga țară. Cu această ocazie, edilul a subliniat importanța competențelor digitale pentru sistemul educațional al orașului și pentru slujbele viitorului.

Cu privire la această temă, Comisarul European pentru Economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel a punctat următoarele: „43% din populația Uniunii Europene are un nivel scăzut de educație digitală, iar 17% este complet lipsită de competențe digitale – ceea ce duce la un risc serios de excluziune. După cum indică studiile, eforturilor noastre ar trebui să se concentreze asupra profesorilor, care sunt dornici să își îmbunătățească competențele digitale și să folosească tehnologia în sprijinul activităților lor. Dacă reușim să îmbunătățim capacitatea digitală și încrederea în sine a profesorilor în acest domeniu, acest lucru îi va ajuta să transmită tinerilor competențele digitale de care au nevoie atât pentru viața profesională cât și pentru participarea la viața societății”.

La Cluj-Napoca, investiția în educație rămâne o prioritate: 20% din impozitele și taxele locale se alocă în fiecare an sistemului educațional: atât pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu logistica necesară, cât și pentru finanțarea complementară a activității educaționale.

SuperTeach este inițiat și organizat de Romanian Business Leaders, Grupul Educativa și Institutul Dezvoltării Personale, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

coral